14 de maig 2009

José Solà i Palmer naix a Bunyol on comença els seus estudis musicals al C.I.M. “La Armónica”. En el Conservatori Superior de Música de València obté el títol de Professor Superior de Flauta. En la Universitat de València, Facultat de Geografia i Història, es va llicenciar en Geografia i Història, especialitat Història de l'Art. En el Conservatori Professional de Conca cursà els estudis oficials de contrapunt, fugida i composició.

Durant els anys 1998-2000 assisteix, com alumne actiu als Cursos Trienals de Direcció d'Orquestra en l'Acadèmia Musicale Pescarese de Pescara (Itàlia) amb els mestres Gilberto Serembe i Donato Renzetti diplomant-se al gener de 2001. Assisteix als cursos d'estiu de Direcció musical, impartits pel mestre Sánchez Torrella a Silla. També assisteix amb regularitat als cursos impartits pel mestre Enrique García Asensio a Xàbia, Algar de Palància, El Pinós i València.

En 1996 obté plaça, sent el nombre ú de la seua promoció, en les oposicions per a professor de Música d'Ensenyament Secundari convocades pel Ministeri d'Educación i Ciència, sent destinat a Conca i amb posterioritat a València.

Durant 1998 ha col.laborat amb el periòdic “El Mundo“ com crític de música i també col.labora en l'edició de programes amb el Palau de la Música de València i l'Auditori Nacional de Madrid.

Com director convidat ha dirigit la coral “Ciutat de Carlet“ de Carlet, l'Orquestra “Santa Cecília“ de Cullera, l'Orquestra “Clàssica“ de València, la banda de la “Unió Musical“ de Vilamarxant, la banda de la Societat musical d'Alboraia, la banda de la “Unió Musical“ de Carlet i la banda de la Societat Artística-musical de Picassent.

Durant els anys 1996-1999 va ser director titular de la coral “Leonor de Castilla" de Conca. Ha estat director titular en els anys 2000-2003 de la banda de la Societat musical d'Alginet. Des de gener de 2006 es director titular de la banda de l'Agrupació Musical “La Lírica” de Silla.

A l' agost de 2006 obté el primer premi de composició de pasdobles en el concurso convocat per l'Ajuntament de Sogorb “Entrada de toros y caballos de Segorbe”. Al gener de 2007 es contractat com director musical assistente del maestro Enrique García Asensio en el Palau de les Arts de Valencia per a la producció de la sarsuela “La bruja” de Chapí.
A l'abril de 2007, obtié el primer premi en el Certamen nacional de bandes de Cullera al capdavant de la banda “La Lírica” de Silla i també guanya el premi al millor director del certamen.
Al gener de 2009 obté l'accèsit de composició en el I Concurs de composició de pasdobles fallers organitzat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt.