1 de febr. 2017

Xelo González Martí, directora del Cor Jove de La Lírica de Silla



Xelo González Martí inicia la seua formació musical al si de l'Agrupació Musical "La Lírica" de Silla realitzant posteriorment estudis musicals en les especialitats de flauta travessera i violoncel al Conservatori de València i els estudis corresponents al Grau Professional de Cant al Conservatori Professional de Silla. És també Llicenciada en Geografia i Història (Universitat de València) i en Història i Ciències de la Música (Universitat de La Rioja).

 Des de 1996 és Professora de Música de Secundària i des de 1999 té destí definitiu a l'IES "Bernat Guinovart" d'Algemesí. En la seua tasca com a docent des de sempre ha sentit especial atracció pel cant coral i des dels inicis ha format als centres on ha treballat, agrupacions corals integrades tant per alumnes com per professors per a possibilitar a tota la comunitat educativa l'oportunitat de gaudir del cant comú com una activitat altament enriquidora i lúdica.

 Arran del seu interès i les seues inquietuds pel cant coral ha realitzat cursos de direcció coral amb professors com Diego Ramon Lluch, Adrian Cobo, Vicky Lumbroso… També col·labora  cantant amb diverses agrupacions corals com la Coral Polifònica de l’Agrupació Musical “La Lírica” de Silla,  l’Schola Cantorum d’Algemesí i  l’Orfeó “Manuel Palau” de València.

Com a directora, a més del cor “Gaudim Cantant” de l’IES “Bernat Guinovart” d’Algemesí, dirigeix també el Cor Jove de l´Agrupació Musical “La Lírica” de Silla i des de gener de 2015 el Cor de l’Ateneo Musical de Cullera.

Com a solista ha realitzat diverses col·laboracions amb l’Orquestra de l’Agrupació Musical “La Lírica de Silla”, amb l’Orquestra del Conservatori Professional de Silla, amb la Banda Municipal de Badajoz, amb l’Schola Cantorum d’Algemesí en el Concert de “El Messies” participatiu l’any 2011 i amb el grup PROESO al Palau de les Arts “Reina Sofia” de València.


Com ha docent, ha participat com a ponent en diversos cursos de “Tècniques d’assaig i recursos vocals i corals” organitzats pels Cefires de Xàtiva i Castelló.