1 de febr. 2017

Mikael Celda González, director de l'Orquestra Simfònica de La Lírica



Fou considerat pels seus professors com “un dels directors més brillants de la seua promoció”, finalitzant els seus estudis amb les màximes qualificacions. Nascut a Orleans (França), s'inicia en la música amb el violí com a instrument. Ha treballat amb professors de reconegut prestigi com Pilar Mor, Miguel Ángel Gorreja, Evelio Tieles i Vartan Manoogian. 

Ha actuat al costat d'Orquestres com l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, Orquestra Municipal de València, Orquestra Ciutat de Torrent, Grup Instrumental de València, Orquestra Filharmònica d'Andalusia i Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, entre altres. 

Realitza estudis d'Harmonia, Anàlisi, Contrapunt i Fuga, Orquestració i Composició principalment en el Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València, amb professors de la talla de José Fabra, Roberto Loras, Juan José Poveda, Ana Cazurra, Claudia Montero, Francisco Zacarés , Roberto Forés i Andrés Valero, entre altres, així com diferents cursos de Direcció amb Francisco Cabrelles, Juan Antonio Espinosa, Enrique García Asensio, Bruno Aprea, Colin Metters, Jorma Panula, Kurt Masur i Bernard Haitink. 

Durant els anys 2012 i 2013 és convidat com a alumne a les classes magistrals impartides en el Palau Reina Sofía de València pel director titular d’aleshores Omer Mier Wellber. Actua sota les batutes de Manuel Galduf, José Fabra, Joan Cerveró, Miguel A. Gómez Martínez, Yaron Traub, George Prêtre i Zubin Mehta, entre altres. Ha dirigit a Solistes de la talla d'Arturo García, Venancio Rius, Inma Albarracín, Raúl Arias, Carlos Apellaniz, Oscar Oliver i Antonio Hernández. 

Ha realitzat diferents concerts en sales tan destacades com Palau de les Arts Reina Sofía de València , Palau de la Música de València, Auditori de Peníscola, Auditori de Castelló, Auditori de León, Auditori del Euskalduna de Bilbao, Auditori Kursaal de San Sebastián, Central Hall de Edinburgo, Auditori de Grenoble (França) i National Theater and Concert Hall de Taipei (Taiwan). Cal destacar els concerts realitzats com a clausura del Festival MAC de Moncofa, davant més de 6.000 persones, amb una excel.lent crítica, així com la direcció en 2015 del Carmina Burana amb més de 250 músics i coristes en diferents concerts. 

Posseeix en el seu haver diferents enregistraments de CD i DVD. El seu repertori com a Director abasta tot tipus de gèneres, des de Música Simfònica, Òpera, Música per a Banda, Música Contemporània, etc. Ha dirigit l'òpera “Orfeu i Euridice” de Gluck, en 2011, “Ensemble de Saxòfons” del Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València, així com diferents Orquestres Nacionals i Internacionals, destacant la gira realitzada en 2012 per Taipei (Taiwan) junt a la “Taiwanese National Youth Orchestra”, com a director convidat. 

Ha sigut Director Titular de la Banda Municipal “La Lira” de Titaguas durant 8 anys i en l'actualitat és el Director Titular de la “Societat Musical Santa Cecília” de Moncofa.


Des de gener de 2017 d’enguany dirigeix l’Orquestra de l’Agrupació Musical La Lírica de Silla.