1 de febr. 2017

José Giner San Andrés, director de la Banda Simfònica de La Lírica


Nascut a Silla, comença la seua formació en l'Agrupació Musical La Lírica de la mà de Roberto Forés Asensi, segueix els seus estudis en els conservatoris “Mestre Vert” de Carcaixent, “Jose Iturbi” de València i “Joaquin Rodrigo” de València, on realitza els estudis de trombó de vares, bombardí, harmonia, melodia acompanyada, contrapunt i fuga.

Estudia pedagogia musical aplicada amb els professors Diego Ramón i Pilar Fuentes. Compagina la seua formació acadèmica amb cursos de direcció, composició, instrument,  amb professors com: Rafael Talens, Roberto Forés , José Mª Doblas , Salvador Chuliá , Enrique Ferrando, Rafael Tortajada , Branimir Slocar, Rafael Garcia.



Estudia direcció de Banda Simfònica, Orquestra i Cors amb Jan Cober, Roberto Forés, Salvador Chuliá, Luis Sanjaime, Pablo Sánchez Torrella, Bernardo Adam Ferrero, Diego Ramón, Laslo Ördög, Maria Ördög, Enrique Garcia Asensio. 

Des de l'any 1987 fins a 1996 dirigeix la Banda i l'Escola de la Unió Artístic Musical d'Oliva.

L'any 1995 accedeix a la plaça de professor de trombó i secretari del Conservatori Municipal Professional de Silla.

Al gener de 1996 es fa càrrec de la direcció de la Societat Musical Santa Cecilia de Xelva. Al setembre d'aqueix mateix any forma una banda juvenil i un cor, al mateix temps que dirigeix l'Escola Comarcal “Alt Túria”, escola en la qual s'engloben les bandes de Xelva, Tuejar, Titaigües i Aras de los  Olmos..
L'any 1999 dirigeix el Centre Instructiu Musical de Massanassa, on també organitza i col·labora amb la creació del Centre d'Estudis Musicals de Massanassa.

De l'any 2001 al 2007 dirigeix la Banda i l'Escola de la Unió Musical de El Puig. De l'any 2005 al 2008 dirigeix la Banda i l'Escola de la Unió Musical “Pescadors” de València.

En 2016 es fa càrrec de la direcció de la Banda La Lira de Titaigües i des de 2017 és el director de la Banda Simfònica de la Lírica de Silla.